Bekijk ook onze Kerst recepten

home | Wat is pasta? | Zelf pasta maken
 
Basisrecept maken
Spaghetti maken
Tagliatelle maken
Tortellini maken
Ravioli maken
 
| Pasta Recepten

Pasta Spaghetti met tomaat, rucola en kappertjes

recepten vandaag pasta spaghetti tomaat rucola knappertjes

Menugang: hoofdgerecht
Bereidings tijd: 15 minuten (60 min wachten)
Aantal personen: 4
Kok: onbekende koks
   

 

Ingrediënten

- 350 g spaghetti
- 1 zak rucola (75 g)
- 6 eetlepels kappertjes
- 1 bol mozzarella, in blokjes
- 150 ml olijfolie extra vierge
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 1 bakje romaatjes (kleine tomaatjes), in blokjes
- 1 bakje verse basilicum (15 g), alleen de blaadjes

 

Bereidingswijze:

Verwarm de olie op laag vuur in een steelpan. Bak de knoflook 2 minuten zachtjes in de olie,zorg dat hij niet gaat kleuren. Neem de pan van het vuur. Voeg de tomaten en de kappertjes toe. Laat 1 uur marineren. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet en meng de warme spaghetti met het tomatenmengsel, de mozzarella, de rucola en het basilicum en serveer direct.

Nabereiden
Spaghetti gaat goed samen met zowel iets dunnere als wat dikkere sauzen en sauzen op basis van olijfolie. Het is lekker om wat kookvocht toe te voegen zodat de spaghetti sappig blijft.

 

Bron: AH Recepten

 

Advertenties:

 

Vlees Recepten - Kip Recepten - Soep Recepten - Kerst Recepten - Recepten - Trainingen - ContestXL - Postcode - Vacatures

© 2013 PastaReceptenVandaag.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Links - Contact