Bekijk ook onze Kerst recepten

home | Wat is pasta? | Zelf pasta maken
 
Basisrecept maken
Spaghetti maken
Tagliatelle maken
Tortellini maken
Ravioli maken
 
| Pasta Recepten

Pasta Spaghetti alla mollica

recept spaghetti alla mollica

Menugang: hoofdgerecht
Bereidings tijd: 20 minuten
Aantal personen: 4
Kok: onbekende koks
   

 

Ingrediënten

- olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt.
- 2 gedroogde peperoncini (kleine rode pepertjes)
- 2 ansjovisfilets
- 1 bakje kerstomaatjes, gehalveerd
- 1 pak spaghetti
- kruim van een stuk oud brood
- paar takjes peterselie, fijngehakt
- eventueel 1 citroen

 

Bereidingswijze:

Zet water op voor de spaghetti en voeg grof zout toe als het water kookt. Laat wat olijfolie op laag vuur warm worden in een koekenpan en smoor hierin de knoflook, de peperoncini en de ansjovisfilets. Houd het vuur laag, zodat de knoflook niet aanbrandt en laat de kerstmaatjes meebakken. Kook de spaghetti intussen beetgaar. Vermeng broodkruim met wat fijngehakte peterselie en bak dit in een andere koekenpan knapperig in wat olijfolie. Giet de spaghetti af en doe in de koekenpan met de tomaatjes. Schep het broodkruim erop en laat al omscheppend even meebakken. Je kunt er voor een fris accent ook nog wat geraspte citroen over strooien. Lekker vor erbij: courgette en erwtjes met munt.

 

Bron: kookboek Snow Food van Vanja van der Leeden & Monique Pawirosemito

 

Advertenties:

 

Vlees Recepten - Kip Recepten - Soep Recepten - Kerst Recepten - Recepten - Trainingen - ContestXL - Postcode - Vacatures

© 2013 PastaReceptenVandaag.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Links - Contact