Bekijk ook onze Kerst recepten

home | Wat is pasta? | Zelf pasta maken
 
Basisrecept maken
Spaghetti maken
Tagliatelle maken
Tortellini maken
Ravioli maken
 
| Pasta Recepten

Pasta Farfalle met tomaten en basilicum

recept farfalle tomaten basilicum

Menugang: hoofdgerecht
Bereidings tijd: 30 minuten
Aantal personen: 4
Kok: onbekende koks
   

 

Ingrediënten

- 1 eetlepel olijfolie
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 grote rode chilipeper, fijngehakt (desgewenst)
- 1 ui, gehakt
- 375 g farfalle
- 750 ml hete groentebouillon of kippenbouillon
- 440 g hele tomaten uit blik
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 eetlepels worcestershiresaus
- 20 g gehakte verse basilicum
- 60 g kleine zwarte olijven, ontpit en in plakjes

 

Bereidingswijze:

Doe de olie in de rijstkoker. Druk op 'kook ' en laat 1 minuut verhitten. Doe er de knoflook, chilipeper en ui in en roerbak ca. 2 minuten tot de ui zacht is. Voeg de farfalle, bouillon, tomaten, tomatenpuree, worcestershiresaus, 15 g van het basilicum en zout en peper naar smaak toe. Sluit het deksel en druk op 'kook '. Laat onder af en toe roeren ca. 10 minuten koken tot de pasta beetgaar is. Schep er de zwarte olijven door. Garneer met het overgebleven verse basilicum en serveer direct.

 

Bron: dit farfalle recept is afkomstig uit het kookboek 'De rijstkoker', een uitgave van Good Cook Publishing.

 

Advertenties:

 

 

© 2018 PastaReceptenVandaag.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Links - Partners - Contact