Bekijk ook onze Kerst recepten

home | Wat is pasta? | Zelf pasta maken
 
Basisrecept maken
Spaghetti maken
Tagliatelle maken
Tortellini maken
Ravioli maken
 
| Pasta Recepten

Pasta Farfalle met broccoli, champignons en notensaus

recepten pasta tagliat oesterzwam

Menugang: hoofdgerecht
Bereidings tijd: 20 minuten
Aantal personen: 4
Kok: onbekende koks
   

 

Ingrediënten

- 350 g Honig Farfalle
- 500 g broccoli, in roosjes
- 2 eetlepels (olijf)olie of 40 g boter of margarine
- 250 g champignons, gehalveerd
- 100 g walnoten, grofgehakt
- 2 theelepels gedroogde majoraan of oregano
- 1 pakje kruidenroomkaas (80 g)
- 250 ml halfvolle melk

 

Bereidingswijze:

Bereid de farfalle volgens de bereidingswijze op de verpakking. Kook de broccoliroosjes in water met zout in ca. 5 minuten beetgaar. Verhit de olie of boter in een wok en roerbak hierin de champignons ca. 2 minuten. Roerbak de noten en de majoraan 1 minuut mee. Zet het vuur laag. Voeg de kruidenkaas en de melk toe en laat alles op een zacht vuur al roerend smelten en vervolgens 30 seconden koken. Breng de saus op smaak met peper en zout. Schep de broccoliroosjes en de farfalle door de saus en laat alles nog even warm worden. Serveer eventueel met geraspte Parmezaanse kaas. Lekker met gegrilde tomaatjes. Halveer tomaatjes en bestrooi ze met fijngehakte kruiden en geraspte kaas, schuif ze onder een hete grill en laat de kaas in 2-3 minuten smelten.

 

Bron: Honig

 

Advertenties:

 

 

© 2018 PastaReceptenVandaag.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Links - Partners - Contact