Bekijk ook onze Kerst recepten

home | Wat is pasta? | Zelf pasta maken
 
Basisrecept maken
Spaghetti maken
Tagliatelle maken
Tortellini maken
Ravioli maken
 
| Pasta Recepten

Pasta Cannelloni gevuld met ricotta, spinazie en pijnboompitten, met tomatensaus

1 cannelloni gevuld met ricotta, spinazie en pijnboompitten, met tomatensaus

Menugang: hoofdgerecht
Bereidings tijd: 20 minuten
Aantal personen: 4
Kok: onbekende koks
   

 

Ingrediënten

- 2 eieren
- olijfolie
- 300 g ricotta
- 1 pak cannelloni
- 350 gl rauwe ham
- 2 el bladpeterselie
- 2 el verse basilicum
- 300 g verse spinazie
- 20 g Parmezaanse kaas
- zout & peper uit de molen
- 1 zak Bertolli Pastasaus kruidig

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Rasp de Parmezaanse kaas, hak de kruiden en klop de eieren los in een kommetje. Snijd de rauwe ham in stukken.

Breng in een pan water aan de kook en blancheer hierin de spinazie 1 minuut. Meng de ricotta, de Parmezaanse kaas, de rauwe ham en de kruiden door de losgeklopte eieren. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.

Kook de cannelloni volgens de aanwijzingen op de verpakking en leg ze daarna in een kom met koud water en een scheut olijfolie. De olijfolie zorgt ervoor dat de pasta niet aan elkaar gaat plakken.

Giet de afgekoelde cannelloni af. Vul ze, met een lepeltje of een slagroomspuit, met het spinaziemengsel, leg ze in een ingevette ovenschaal en bestrijk ze met een beetje Bertolli Vloeibaar. Bak ze gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven tot ze licht opgebold en een beetje krokant zijn.

Verwarm ondertussen de saus volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Roer, als de cannelloni klaar zijn, de verse basilicum door de warme tomatensaus. Serveer de pasta met de saus op een mooie, grote schaal.

 

Bron: Bertolli

 

Advertenties:

 

Vlees Recepten - Kip Recepten - Soep Recepten - Kerst Recepten - Recepten - Trainingen - ContestXL - Postcode - Vacatures

© 2013 PastaReceptenVandaag.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Links - Contact