Bekijk ook onze Kerst recepten

home | Wat is pasta? | Zelf pasta maken
 
Basisrecept maken
Spaghetti maken
Tagliatelle maken
Tortellini maken
Ravioli maken
 
| Pasta Recepten

Saus Pastasaus: alla bolognese

22 pastasaus: alla bolognese

Menugang: bijgerecht
Bereidings tijd: 2uur 20min
Aantal personen: 2
Kok: onbekende koks
   

 

Ingrediënten

* 2 theelepels olijfolie
* 200 g pancetta, fijngesneden
* 1 middelgrote ui, fijngesnipperd
* 1 kleine wortel, fijngehakt
* 2 stengels bleekselderij, fijngehakt
* 600 g rundergehakt
* 125 ml droge rode wijn
* 250 ml runderbouillon
* 140 g tomatenpuree
* 880 g tomaten uit blik, grof gehakt
* 5 eetlepels grof gehakte verse bladpeterselie
* 2 eetlepels grof gehakte verse oregano

 

Bereidingswijze:

Bereiden

Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem. Bak hierin de pancetta al roerend knapperig. Voeg de ui, wortel en bleekselderij toe en bak ze al omscheppend mee tot ze zacht worden. Doe het gehakt erbij en bak dit mee tot het van kleur verandert; roer af en toe.

Schenk de wijn erbij, breng het mengsel aan de kook, zet het vuur laag en laat het 5 minuten pruttelen. Voeg de bouillon, tomatenpuree en tomaten (niet uitgelekt) toe. Breng de saus aan de kook en zet het vuur dan weer laag. Laat de saus 1 uur met het deksel op de pan pruttelen.

Haal het deksel van de pan en laat de saus nog 30 minuten pruttelen, of tot de saus de gewenste dikte heeft. Haal de pan van het vuur en roer de kruiden door de bolognesesaus.


Variatietip

Probeer eens een combinatie van bijvoorbeeld varkens- en lamsgehakt.

 

Bron: Okoko recepten

 

Advertenties:

 

 

© 2018 PastaReceptenVandaag.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Links - Partners - Contact