Bekijk ook onze Kerst recepten

home | Wat is pasta? | Zelf pasta maken
 
Basisrecept maken
Spaghetti maken
Tagliatelle maken
Tortellini maken
Ravioli maken
 
| Pasta Recepten

Pasta Spaghetti met makreel en oude kaas

1 spaghetti met makreel en oude kaas

Menugang: hoofdgerecht
Bereidings tijd: 30 min
Aantal personen: 4
Kok: onbekende koks
   

 

Ingrediënten

- 300 g spaghetti
- 4 el olijfolie
- 1 gerookte makreel (ca. 345 g)
- 4 grote trostomaten
- 2 limoenen
- 1 bakje verse peterselie plat (20 g)
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 2 kleine preien, in dunne ringen
- 50 g oude kaas, geraspt

Materialen

 

Bereidingswijze:

Bereiden
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar kook de pasta 2 min. korter dan aangegeven. Voeg 1 el olie toe aan het kookwater. Stort de spaghetti in een vergiet en spoel onder koud stromend water af om doorgaren te voorkomen. Laat uitlekken. Verwijder ondertussen de graten en het vel van de makreel en verdeel het visvlees in kleine stukjes. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaden en snijd de parten in blokjes. Pers 1 limoen uit en snijd de andere in partjes. Verwijder de steeltjes van de peterselie en snijd de blaadjes fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan. Voeg de knoflook, de sjalotten en de prei toe. Bak 4 min. op middelmatig vuur. Let op dat de knoflook niet verkleurt. Wordt deze toch bruin, draai dan het vuur laag. Schep de spaghetti erbij en warm met de deksel op de pan ca. 1 min. door. Breng op smaak met peper en het limoensap. Voeg de makreel, de peterselie en de tomaat toe. Draai het vuur hoog, schep de pasta om en verdeel over 4 diepe borden. Strooi de kaas erover en serveer met een partje limoen.

 

Bron: AH Recepten Allerhande 01 2010

 

Advertenties:

 

Vlees Recepten - Kip Recepten - Soep Recepten - Kerst Recepten - Recepten - Trainingen - ContestXL - Postcode - Vacatures

© 2013 PastaReceptenVandaag.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Links - Contact