Bekijk ook onze Kerst recepten

home | Wat is pasta? | Zelf pasta maken
 
Basisrecept maken
Spaghetti maken
Tagliatelle maken
Tortellini maken
Ravioli maken
 
| Pasta Recepten

Pasta Siciliaanse bloemkoolspaghetti

1 siciliaanse bloemkoolspaghetti

Menugang: hoofdgerecht
Bereidings tijd: 15 min
Aantal personen: 4
Kok: onbekende koks
   

 

Ingrediënten

- 50 g krenten
- 6 el olijfolie
- 300 g spaghetti
- 50 g pijnboompitten
- 1 blikje tomatenpuree (70 g)
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 1 kleine bloemkool, in roosjes
- 8 ansjovisfilets in olijfolie, in stukjes

 

Bereidingswijze:

Bereiden
Rooster de pijnboompitten 4 min. in een koekenpan met antiaanbaklaag goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Kook de spaghetti en bloemkool in een ruime pan met water en wat zout 6 min (ze zijn dan nog niet gaar). Giet af, bewaar een kopje kookvocht. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de ansjovis met de knoflook 3 min. Voeg de tomatenpuree en 3 el kookvocht aan de ansjovis toe. Laat nog 3 min. koken. Voeg de krenten, bloemkool en spaghetti aan de ansjovis toe. Bak 2 tot 3 min. al omscheppend op hoog vuur tot de spaghetti beetgaar is. Voeg als het te droog is wat extra kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met de pijnboompitten.

 

Bron: AH Recepten

 

Advertenties:

 

Vlees Recepten - Kip Recepten - Soep Recepten - Kerst Recepten - Recepten - Trainingen - ContestXL - Postcode - Vacatures

© 2013 PastaReceptenVandaag.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Links - Contact