Bekijk ook onze Kerst recepten

home | Wat is pasta? | Zelf pasta maken
 
Basisrecept maken
Spaghetti maken
Tagliatelle maken
Tortellini maken
Ravioli maken
 
| Pasta Recepten

Saus Pastasaus: tomatensaus met oregano

22 pastasaus: tomatensaus met oregano

Menugang: bijgerecht
Bereidings tijd: 30 minuten
Aantal personen: 4
Kok: onbekende koks
   

 

Ingrediënten

* 2 eetlepels olijfolie
* 1 ui, gesnipperd
* 2 teentjes knoflook, gesnipperd
* 1 kg zongerijpte tomaten, in stukken
* 1 theelepel chilipoeder
* 4 takjes oregano, fijngehakt

 

Bereidingswijze:

Bereiden:

Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook heel even aan. Voeg de tomaten, chilipoeder en de helft van de oregano toe en laat het geheel afgedekt ca. 15 minuten heel zachtjes sudderen. Pureer het tomatenmengsel met een staafmixer en wrijf het boven een andere pan door een zeef. Roer de rest van de oregano erdoor. Laat de saus nog ca. 10 minuten pruttelen tot deze mooi dik wordt. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Extra benodigd:

Staafmixer


Variatietip:

Deze tomatensaus krijgt elke keer een heel ander karakter als u de majoraan vervangt door bijvoorbeeld tijm, salie of gemengde verse kruiden.
Het recept 'Pastasaus: tomatensaus met oregano' wordt je aangeboden door iens recepten.

 

Bron: Okoko recepten

 

Advertenties:

 

 

© 2018 PastaReceptenVandaag.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Links - Partners - Contact