Bekijk ook onze Kerst recepten

home | Wat is pasta? | Zelf pasta maken
 
Basisrecept maken
Spaghetti maken
Tagliatelle maken
Tortellini maken
Ravioli maken
 
| Pasta Recepten

Pasta Italiaanse witlofschotel

1 italiaanse witlofschotel

Menugang: hoofdgerecht
Bereidings tijd: 15 min, wachten 12 min
Aantal personen: 4
Kok: onbekende koks
   

 

Ingrediënten

- 300 g penne volkoren (pasta, zak 500 g, biologisch)
- 500 g witlof, in vieren
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 1/2 el oregano (potje 10 g)
- 2 zakjes gemalen kaas belegen 50+ (a 150 g, biologisch)
- 3 sneetjes oud brood, zonder korst
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 3 el olijfolie

Materialen
- ovenschaal inhoud ca. 2 liter

 

Bereidingswijze:

Bereiden
1. Verwarm de ovengrill voor of verwarm de oven voor op 240 °C. Kook de pasta in ruim kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen het witlof 5 min. in ruim kokend water en giet af. Meng in de ovenschaal de penne, het witlof, de tomatenblokjes, de oregano en de helft van de gemalen kaas. Voeg naar smaak peper en zout toe. 2. Verkruimel het brood in een kom en meng het met de knoflook en de rest van de gemalen kaas. Verdeel over de pasta in de ovenschaal. Sprenkel de olie erover. Bak de schotel in de oven of onder de grill ca. 12 min. tot er een goudbruin korstje op zit. Serveer direct.

 

Bron: AH Recepten RK 40_41_10

 

Advertenties:

 

 

© 2018 PastaReceptenVandaag.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Links - Partners - Contact