Bekijk ook onze Kerst recepten

home | Wat is pasta? | Zelf pasta maken
 
Basisrecept maken
Spaghetti maken
Tagliatelle maken
Tortellini maken
Ravioli maken
 
| Pasta Recepten

Pasta Pastaschotel met asperges en ham

1 pastaschotel met asperges en ham

Menugang: hoofdgerecht
Bereidings tijd: 30 min
Aantal personen: 4
Kok: onbekende koks
   

 

Ingrediënten

- 500 g witte asperges
- 300 g farfalle (pasta, zak 500 g)
- 1 pakje aspergesaus (37 g)
- 3 el boter
- 1 ui gesnipperd
- 1 bakje cherry tomaten (250 g), gehalveerd
- 1 pakje schouderham, dikke plak (155 g), in stukjes

 

Bereidingswijze:

Bereiden
1 Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige uiteinden. Snijd ze in stukken van 3-4 cm. Breng ruim water aan de kook en kook de aspergestukken 10 min. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2 Giet de asperges af en vang het kookvocht op. Bereid de aspergesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking met 200 ml kookwater van de asperges. Verhit de boter in een braadpan en fruit de ui goudbruin. Voeg de aspergesaus, de cherry tomaten, de asperges en de ham toe en stoof op laag vuur al roerend 3 min. Breng op smaak met peper en zout. 3 Giet de pasta af en schep het door het groentemengsel. Serveer direct.

 

Bron: AH Recepten RK 18_19_10

 

Advertenties:

 

 

© 2018 PastaReceptenVandaag.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Links - Partners - Contact