Bekijk ook onze Kerst recepten

home | Wat is pasta? | Zelf pasta maken
 
Basisrecept maken
Spaghetti maken
Tagliatelle maken
Tortellini maken
Ravioli maken
 
| Pasta Recepten

Pasta Pappardelle met pittige worst

1 pappardelle met pittige worst

Menugang: hoofdgerecht
Bereidings tijd: 25 min
Aantal personen: 4
Kok: onbekende koks
   

 

Ingrediënten

- 6 Catalaanse saucijzen
- 100 g geraspte oude kaas
- 75 g chorizo, in plakjes
- 500 g romatomaten, in parten
- 2 el verse oregano, fijngehakt
- 2 kleine uien, in dunne parten
- 250 g verse pappardelle (pasta)

 

Bereidingswijze:

1. Haal het vel van de Catalaanse worstjes en snijd ze elk in 3 stukjes.

2. Verhit de hapjespan en bak hierin de plakjes chorizo zachtjes uit. Voeg de stukjes worst toe en bak ze al omscheppend bruin. Bak de ui 2 min. mee. Voeg de tomaat, de oregano en zout en peper toe en stoof het gerecht zachtjes 10 minuten.

3. Kook intussen de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep enkele eetlepels kookvocht in een kommetje. Giet de pappardelle af en doe de pasta terug in de pan.

4. Schep de worst-tomatensaus door de pasta. Voeg eventueel wat van het apart gehouden kookvocht toe. Verdeel het gerecht over 4 diepe warme borden. Serveer de kaas erbij.

 

Bron: AH Recepten & PastaMama

 

Advertenties:

 

 

© 2018 PastaReceptenVandaag.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Links - Partners - Contact