Bekijk ook onze Kerst recepten

home | Wat is pasta? | Zelf pasta maken
 
Basisrecept maken
Spaghetti maken
Tagliatelle maken
Tortellini maken
Ravioli maken
 
| Pasta Recepten

Pasta Pittige noedelsoep met tonijn

1 pittige noedelsoep met tonijn

Menugang: lunch
Bereidings tijd: 20 min
Aantal personen: 4
Kok: onbekende koks
   

 

Ingrediënten

- 4 mienestjes
- 1 el citroensap
- 2 bosuitjes, in ringen
- 2-3 el Japanse sojasaus
- 1 tl Thaise rode currypasta
- 2 cm verse gemberwortel, geraspt
- 3 visbouillontabletten verkruimeld
- 200 g tonijnsteak, in flinterdunne plakjes
- 2 el verse korianderblaadjes (zakje a 15 g)

 

Bereidingswijze:

Mienestjes in pan met kokend water leggen en in 6-8 min. beetgaar koken, nestjes heel houden. In droge pan gemberwortel en currypasta enkele seconden fruiten. Bouillontabletten en 1 1/2 liter water toevoegen. Aan de kook brengen en bouillon 5 min. zachtjes laten koken. Soepkommen voorverwarmen. Met schuimspaan mienestjes uit water nemen, even boven pan laten uitlekken en in vier warme wijde kommen leggen. Tonijnplakjes en bosui erover verdelen. Bouillon op smaak brengen met sojasaus en citroensap en in kommen scheppen. Garneren met korianderblaadjes. Direct serveren.

 

Bron: AH Recepten

 

Advertenties:

 

 

© 2018 PastaReceptenVandaag.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Links - Partners - Contact