Bekijk ook onze Kerst recepten

home | Wat is pasta? | Zelf pasta maken
 
Basisrecept maken
Spaghetti maken
Tagliatelle maken
Tortellini maken
Ravioli maken
 
| Pasta Recepten

Pasta Spaghetti in tomatenroomsaus en wodka

1 spaghetti in tomatenroomsaus en wodka

Menugang: hoofdgerecht
Bereidings tijd: 25 min
Aantal personen: 4
Kok: onbekende koks
   

 

Ingrediënten

400 g spaghetti
1 blik tomatenblokjes (400 g)
200 g spekreepjes
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 gedroogd chilipepertje, verkruimeld
125 ml crème fraîche
2 eetlepels wodka (slijter)


Materialen
- staafmixer of keukenmachine

 

Bereidingswijze:

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Pureer de tomatenblokjes met vocht met een staafmixer of in een keukenmachine. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Schep de helft van het spekvet uit de pan. Haal de pan van het vuur en schep de knoflook, gepureerde tomaten en chilipeper door het overgebleven spekvet. Zet de pan weer op het vuur. Laat de saus op middelhoog vuur tot ongeveer de helft inkoken. Roer de crème fraîche en de wodka door de tomatensaus. Breng op smaak met zout en peper. Giet de spaghetti af, schep 'm door de saus, verdeel 'm over vier borden en strooi de spekreepjes erover. Ook lekker met een rucolasalade.

 

Bron: AH Recepten

 

Advertenties:

 

 

© 2016 PastaReceptenVandaag.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Links - Partners - Contact